2011. február 17., csütörtök

"házi raffaello"


A férjem a szülinapjára raffaellót is kapott, ami hamar el is fogyott, így jutott eszembe ez a recept, amit régen anyukámtól tanultam.
Felolvasztunk 250gr margarint 1,5 dl vízzel és 350 gr kristálycukorral (szerintem lehet kicsit kevesebbel, mert nekem ezzel kicsit édes lett),majd hozzákeverünk 200 gr kókuszreszeléket és 350 gr sovány tejport. Miután csomómentesre elkevertük, hagyjuk állni a hűtőben néhány órát, így jól megköt. Kis golyókká formázzuk, közepébe mogyorót tehetünk, kókuszreszelékbe megforgatjuk. Lehet csokis változatot is készíteni, vagy egyszerűen csak kakaóporba vagy darált dióba stb.meghempergetni.
Elegáns vendégvárófalatoknak vagy gasztroajándékként is:))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, már mind megettétek? Nagy kár, hogy a neten nem lehet átküldeni belőle. Dodika is szeretne belőle enni. Én csak sós diót csináltam ma, nagyon szeretjük. Holnap mit sütsz, főzöl? :D

    VálaszTörlés
  2. Angyal! csomagolok nektek!! ma fincsi gombás tésztát csináltam krémsajtos besamell mártással, holnap brokkolilevest, meg talán vmi mákos desszertet.

    VálaszTörlés