2011. február 6., vasárnap

Néhány régi tortám

Íme néhány torta, amit az utóbbi hónapokban készítettem, sajnos sokszor elmaradt a fotózás és akad több, amit nem találok, de mostantól nem leszek ilyen hanyag!
 A fotó elég rosszul sikerült, élőben sokkal szebb lila árnyalatú lett az alapfondant. belül csoki és túró van házasítva: kakaós piskótalap + túrókrém + csokis-vajas krém. És mindig tudok tanulni a hibáimból: a felirat a díszítés végén jutott eszembe, jobban mutatott volna fentebb...
 Tejszínhabos díszítés csokireszelékkel, marcipánfigurával, belül piskótalap és meggyes töltelék.

 Egyetlen kicsi fiam tavalyi tortája! Nagy dobos, így csokitortájából egy dobot igyekeztem díszíteni tejszínnel, olvasztott csokival. Hát, lesz még jobb is...(remélem)
 Egyszerű, fondant virágos torta, belül oroszkrém-töltelékkel.

Nagylányom tavalyi tortája, akinek kitartóan az epres a kedvence és persze örül egy kis csokinak is a tetején! A tejszínhab rózsaszín, hogy csajos legyen és passzoljon az eperhez is egészen pici málnapiros ételfestékkel.

A torták többsége hagyományos piskótalappal készült, pudingos-tejszínes krémmel, tejszín- vagy fondant díszítéssel. Az aktuális szülinapos ízlése-kívánsága szerint a legnépszerűbbek nálunk a kávés (saját recept, később leírom), csoki, oroszkrém, epres, túrós stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése